Pokud vám na nějaké Snapchat Memory záleží, nestačí ji pouze vidět v aplikaci. Memories jsou propojené s účtem Snapchat, takže po ztrátě přístupu k účtu mohou být nedostupné; doporučuje se proto uchovávat druhou kopii mimo Snapchat. Přečtěte si upozornění k přístupu k účtu.

Postupujte v tomto pořadí:

  1. Uložte Snaps a Stories do Memories.
  2. Ověřte, že Backup Progress uvádí Complete.
  3. Vytvořte samostatnou kopii pomocí exportu My Data ve Snapchatu.
  4. Chraňte soukromé Snaps, aniž byste ztratili přístupový kód.

Vytvořte nezávislý archiv veřejného sociálního obsahu, který spravujete na podporovaných sítích. SocialGuardian používá veřejné uživatelské jméno namísto hesla a archivuje příspěvky, Stories a videa. Začněte uchovávat veřejný obsah

Správně ukládejte nové Snaps, Stories a položky z Camera Roll

Uložení celé Story do Memories

  1. Klepnutím na Bitmoji nebo ikonu Story nahoře otevřete My Account.
  2. Klepněte na ikonu stažení vedle Story.

Toto je postup Snapchatu pro uložení celé Story do Memories. Prohlédněte si pokyny Snapchatu pro Stories.

Chcete-li ze Story uložit pouze jeden Snap:

  1. Klepnutím na Bitmoji nebo ikonu Story nahoře otevřete My Account.
  2. Klepnutím na ikonu Story ji zobrazte.
  3. Stiskněte a podržte Snap, který chcete uložit.
  4. Klepněte na Save Snap.

Snapchat popisuje tento postup pro jeden Snap. Pokud jste součástí Story někoho jiného, Snapchat uvádí, že můžete uložit pouze Snaps, které jste přidali. Přečtěte si omezení vlastnictví.

Uložení nového Snapu

Vytvořte Snap a klepnutím na ikonu stažení dole jej uložte do Memories. Pokyny Snapchatu k ukládání uvádějí tento krok.

Ukládání budoucích Snaps do Memories a Camera Roll

Nastavení Save Button ve Snapchatu umožňuje vybrat, kam se Snaps ukládají:

  1. Otevřete My Account.
  2. Klepnutím na ikonu ozubeného kola otevřete Settings.
  3. Přejděte na App & Privacy a klepněte na My App.
  4. V části Customize My App klepněte na Memories.
  5. Klepněte na Save Button.
  6. Vyberte Memories, Memories & Camera Roll nebo Camera Roll.

Prohlédněte si pokyny k Save Button. Snapchat také uvádí, že média z Camera Roll nezálohuje do Memories. Ověřte pokyny Snapchatu k zálohování.

Zapněte automatické ukládání Stories a Smart Backup

Aktivace Auto-Save My Story Snaps

  1. V My Account klepněte na ikonu ozubeného kola a otevřete Settings.
  2. Přejděte na App & Privacy a klepněte na My App.
  3. V části Customize My App klepněte na Memories.
  4. Klepněte na Auto-Save My Story Snaps.

Aktuální postup automatického ukládání ve Snapchatu podle tohoto nastavení ukládá nové My Story Snaps do Memories.

Aktivace Smart Backup

  1. V My Account klepněte na ikonu ozubeného kola a otevřete Settings.
  2. Přejděte na App & Privacy a klepněte na My App.
  3. Klepněte na Memories.
  4. Zapněte Smart Backup.

Když je Smart Backup zapnutý, Snapchat uvádí, že Memories se mohou zálohovat přes mobilní data, pokud není dostupná Wi-Fi. Přečtěte si pokyny Snapchatu ke Smart Backup.

Pokud spravujete také veřejné profily na Instagramu, TikToku, YouTube, X, Facebooku, LinkedInu, Twitchi nebo Pinterestu, SocialGuardian provádí každodenní automatické zálohy a umožňuje spravovat více profilů v jednom přehledu. Nastavte svůj archiv

Ověřte, že jsou Memories kompletně zálohované

Tuto kontrolu proveďte před odhlášením, změnou zařízení nebo odinstalací Snapchatu:

  1. V My Account klepněte na ikonu ozubeného kola a otevřete Settings.
  2. Přejděte na Apps & Privacy a klepněte na My App.
  3. V části Customize My App klepněte na Memories.
  4. Zkontrolujte, že Backup Progress uvádí Complete.

Postup ověření ve Snapchatu uvádí, jaký stav hledat.

Pokud Backup Progress uvádí „# Snaps Remaining“ nebo „No Network Connection“, Memories nejsou kompletně zálohované. Snapchat doporučuje použít kvalitní mobilní připojení nebo se připojit k Wi-Fi. Prohlédněte si pokyny k řešení potíží.

Ikona zálohování u Snapu nebo Story v Memories znamená, že daná položka ještě není zálohovaná. Snapchat také uvádí, že ztracené Memories, které nebyly úspěšně zálohovány, nelze obnovit. Přečtěte si upozornění Snapchatu.

Stáhněte všechny Memories pomocí Snapchat My Data

Pro samostatnou kopii, kterou máte pod kontrolou, si vyžádejte export Memories prostřednictvím My Data ve Snapchatu.

Vyžádání exportu

  1. Přihlaste se na accounts.snapchat.com nebo otevřete Snapchat Settings a vyberte My Data.
  2. Klikněte na My Data.
  3. Vyberte data, která chcete zahrnout.
  4. V části Select data to include zapněte Export your Memories.
  5. Klikněte na Request Only Memories.
  6. Vyberte období.
  7. Potvrďte e-mailovou adresu pro upozornění.
  8. Klikněte na Submit.

Pokyny Snapchatu k My Data popisují žádost i možnost exportu pouze Memories. Širší soubor Download My Data může obsahovat Snap History, Saved Chat History, Memories, Friends, Location a Search History. Prohlédněte si dostupné kategorie.

Snapchat uvádí, že stažení přijde jako soubor ZIP. Doba zpracování závisí na velikosti stahovaných dat; Snapchat se snaží doručit data do 7 dnů, ale velká stažení mohou trvat déle. Přečtěte si poznámku k době zpracování.

Stažení Memories ze souboru ZIP

  1. Až bude export připravený, použijte odkaz v e-mailu nebo otevřete nedávné exporty.
  2. Vyberte See exports.
  3. Vyberte Download.
  4. Rozbalte soubor ZIP.
  5. Otevřete index.html v prohlížeči.
  6. V levé navigaci vyberte Memories.
  7. Stáhněte jednotlivé Memories nebo všechny najednou.

Snapchat uvádí tyto kroky po stažení.

Chraňte soukromé Snaps, aniž byste ztratili přístupový kód

My Eyes Only je oblast chráněná přístupovým kódem pro Snaps a Stories přesunuté z Memories. K jejich zobrazení potřebujete přístupový kód My Eyes Only a Team Snapchat vám jej nemůže pomoci obnovit, pokud jej zapomenete. Přečtěte si pokyny Snapchatu k My Eyes Only.

Do My Eyes Only lze přesunout pouze fotografické Snaps a video Snaps kratší než 10 sekund. Ověřte omezení obsahu.

Při prvním nastavení se postup liší podle platformy.

iOS

  1. Přejeďte prstem nahoru z obrazovky Camera a otevřete Memories.
  2. Stiskněte a podržte Snap, klepněte na More a poté na Hide Snap (My Eyes Only).
  3. Klepněte na Quick Setup.
  4. Zvolte 4místný přístupový kód a zadejte jej znovu pro potvrzení.
  5. Klepněte na Continue a poté na Finish.

Kroky Snapchatu pro iOS popisují tento postup.

Android

  1. Přejeďte prstem nahoru z obrazovky Camera a otevřete Memories.
  2. Stiskněte a podržte Snap a klepněte na Hide.
  3. Klepněte na Quick Setup.
  4. Zvolte 4místný přístupový kód a zadejte jej znovu pro potvrzení.
  5. Klepněte na Continue a poté na Finish.

Kroky Snapchatu pro Android popisují tento postup.

Opakovatelný kontrolní seznam pro uchování obsahu ze Snapchatu

Tento postup použijte pokaždé, když přidáte důležitý obsah:

  1. Uložte nové Snaps pomocí ikony stažení a celé Stories pomocí ikony stažení Story. Zkontrolujte postupy ukládání.
  2. Zapněte Auto-Save My Story Snaps a Smart Backup. Zkontrolujte postupy nastavení a fungování Smart Backup.
  3. Kontrolujte Backup Progress, dokud nebude uvádět Complete. Projděte si pravidlo ověření Snapchatu.
  4. Vyžádejte si export My Data pouze s Memories a stáhněte výsledné soubory. Projděte si postup exportu.
  5. Pokud tuto soukromou oblast používáte, bezpečně uchovávejte přístupový kód My Eyes Only. Projděte si upozornění k přístupovému kódu.

U ostatních veřejných sociálních profilů SocialGuardian uvádí, že uchovává nezávislou kopii, provádí každodenní automatické zálohy, podporuje více profilů v jednom přehledu a umožňuje kdykoli exportovat celý archiv. Zjistěte, jak archiv funguje.

Nenechávejte své veřejné příspěvky, Stories, videa, popisky a metadata pouze na jednom místě. SocialGuardian denně zálohuje podporované sociální profily a uchovává nezávislý archiv, který lze exportovat. Začněte vytvářet svůj archiv